Ajax introduceert vanaf vandaag aan een groep van dertien jeugdspelers een nieuw soort opleiding. De club introduceert samen met het ROC van Amsterdam een unieke mbo-opleiding, waarin zij worden voorbereid op het beroep van profvoetballer. Ajax wil de talenten in de jeugdelftallen effectiever en breder opleiden. “Het kost niet al te veel inlevingsvermogen om te begrijpen dat een jochie van zestien, dat net geslaagd is voor zijn vmbo-diploma en daarnaast werknemer is van Ajax, niet goed meer te motiveren is voor bijvoorbeeld een banketbakkersopleiding”, vertelt Jur Ronner, één van de initiatiefnemers en tevens coördinator van de studiebegeleiding bij Ajax.

“Vandaar dat we samen met het ROC van Amsterdam gezocht hebben naar een goede oplossing voor deze profvoetballers in spé.” Die oplossing hebben beide partijen gevonden in een nieuw ontwerp van een mbo-opleiding. Naast de reguliere trainingen en wedstrijden volgen de studenten de KNVB-cursus Trainer/Coach 3 en het programma voor het mbo-diploma Sportbegeleider.

Ook ondersteunende vakken, die bij het beroep van profvoetballer komen kijken, worden gegeven zoals mediatraining, maatschappijleer, biologie, voedingsleer of een cursus Spaans. “Bij Ajax traint de jeugd alleen ’s middags”, verduidelijkt technisch manager Danny Blind op de clubsite. “Voor deze jongens is het zodoende de perfecte mogelijkheid om nog professioneler met voetbal om te gaan. Voetbal en school zijn op deze manier prima te combineren.” (Bron: fcupdate.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.