Atteveld op non-actief bij Roda JC

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Raymond Atteveld is door Roda JC op non-actief gesteld. Vanochtend om 10 uur pakte hij zijn koffers, geholpen door speler Mark Luijpers (l) en assistent-trainer Martin Koopman. Het bestuur en de directie van Roda JC, met technisch directeur Martin van Geel (ex-Ajax) als leider, hielden maandagavond spoedberaad over de positie van Atteveld. Door de nederlaag zaterdag bij Heracles Almelo (2-0) zakte de Limburgse ploeg naar de vijftiende plaats op de ranglijst. Roda JC wist dit seizoen nog niet te winnen in de eredivisie. De vijf competitieduels leverden slechts twee punten en drie treffers op.

Atteveld trad begin februari 2007 aan als hoofdcoach bij Roda JC. De ex-prof verving Huub Stevens, die naar Hamburger SV vertrok. Daarvoor fungeerde Atteveld als assistent-trainer in Kerkrade. In diezelfde functie was hij van 2001 tot 2004 werkzaam bij ADO Den Haag.

Atteveld eindigde in zijn eerste seizoen als zesde in de eredivisie. Vorig seizoen moest hij met Roda JC genoegen nemen met de negende plaats. Vooral in de tweede helft van de competitie verspeelde de Limburgse ploeg veel punten. Die negatieve trend kon Atteveld in het huidige seizoen met Roda JC niet meer ombuigen.

De geboren Amsterdammer is de eerste trainer in de eredivisie die dit seizoen zijn baan verliest. Zijn contract bij Roda JC liep door tot medio 2010. (Bron: telegraaf.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw