Op 22 oktober gaf PSV niet alleen de aftrap voor de Champions League wedstrijd tegen Marseille. De club start ook een intensieve samenwerking met Desso Sports Systems op gebied van sportinfrastructuur. PSV wil hiermee de ontwikkeling van nieuwe technologieën inzake sportvelden op de voet volgen en ze toepassen op het eigen sportcomplex.

De eerste concrete stap van deze samenwerking is de installatie van het nieuwste type Desso-kunstgrasveld, Desso Ambiton, op het trainingscentrum De Herdgang van PSV.
Geblesseerde spelers uit de A-selectie zullen onder begeleiding van inspanningsfysioloog Luc van Agt trainen op dit veld.
Dit nieuwe type kunstgrasveld biedt de spelers extra comfort dankzij de goede demping en losblijvende, stabiele toplaag.
Bovendien blijven de speleigenschappen op het gehele veld hetzelfde onder alle weersomstandigheden. Spelers hoeven zich daardoor niet aan het veld aan te passen en kunnen zich helemaal richten op hun revalidatie.

Voor Desso Sports Systems betekent de samenwerking met PSV een belangrijke stap in de ontwikkeling van kunstgras voor professioneel voetbal. Het bedrijf zal de feedback van spelers en technische staf integreren in het innovatieproject 3F – Fit For the Future. Desso startte dit langlopend onderzoeksprogramma met als doel kunstgras voor voetbal verder te verbeteren.

Op dit moment wordt het Desso Ambition-veld op De Herdgang geïnstalleerd. Volgende week neemt PSV het veld in gebruik. (Bron: coachesbv.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.