OC trainingen voorjaar 2009 (exclusief voor CBV leden).

Module 1: ‘Effectief communiceren’
Voor (jeugd)trainers, hoofd – opleidingen en bestuurders.

Namens de CBV heeft Optimale Coaching (OC) het genoegen om u uit te nodigen voor een training: ‘Effectief communiceren’. In het voetbal wordt naast kennis over het technische, tactische en fysieke aspect, het mentale aspect steeds belangrijker. OC zoekt CBV leden die in het kader van persoonlijke ontwikkeling bereid zijn om eens goed naar zichzelf te kijken. Hoe kom ik over op anderen? Wanneer en waar ben ik effectief en … wie bepaalt of ik effectief ben? Wat zijn mijn persoonlijke doelen en hoe maak ik ze waar! De trainer van OC stelt u – in een veilige leeromgeving – in staat om, middels spannende (praktijk)situaties te werken aan uw eigen initiatief en aan uw eigen leiderschap.

U krijgt modellen, theorieën en praktijkvoorbeelden waardoor u zich vaardiger kunt uiten en uw persoonlijke effectiviteit vergroot in de omgang met anderen. Uw boodschap komt over op de manier waarop ú deze wilt overbrengen doordat uw zelfvertrouwen groeit. De training zorgt voor een fundamentele inbedding in uw gedrag waardoor de training niet het doel wordt maar een middel om te komen tot duurzame persoonlijke ontwikkeling.

Na deze training kunt u:

• Persoonlijke sterktes in beeld brengen
• Overtuigend en inspirerend zijn naar spelers, zowel individueel als ook in de groep
• Kennis, kunde en ervaring (nog) effectiever overbrengen op een speler
• Krachtig(er) communiceren met uw club
• Goed contact opbouwen met sponsoren en pers

Module 2: ‘Assistent trainerschap als vak!’

Namens de CBV heeft Optimale Coaching (OC) het genoegen om u uit te nodigen voor een training: ‘Assistent trainer als vak!’ In het huidige betaald voetbal is slechts ruimte voor 38 hoofdcoaches. Deze functie wordt vaak als hoogst haalbare geacht. Toch is dit zeer subjectief. In onze ervaring met coaches zien we persoonlijkheden voorbij komen die bij uitstek geschikt zijn voor de rol als assistent trainer. OC heeft zich ten doel gesteld deze functie samen met de deelnemer te ‘upgraden’ en te gaan zien als een waar vakgebied, waarvoor niet iedereen zich kwalificeert. De vragen die in deze module centraal staan: “Wat zijn de specifieke kwaliteiten voor een goede assistent coach?”, “In welke mate voldoe ik daaraan?” en “Hoe bepaal ik welke hoofdcoach ik het beste aanvul?”.
Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, modellen en oefeningen zullen de deelnemers aan het werk gaan het spanningsveld tussen assistent- en hoofdcoach op te heffen en om te zetten in een krachtige samenwerking. De assistent coach gaat daarbij vooral uit van de eigen kracht.

Na deze training kunt u:

• Persoonlijke sterktes als assistent coach in beeld brengen
• Overtuigend zijn in uw rol als assistent coach
• Een optimale samenwerking tot stand brengen met de hoofdcoach
• De functie van assistent coach naar een hoger plan brengen

De CBV zal op korte termijn de locaties, tijdstip en kosten doorgeven aan de leden. (Bron: coachesbv.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.