Coolen nieuwe trainer RBC Roosendaal

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Rini Coolen is de opvolger van Rob Meppelink bij RBC Roosendaal. De 41-jarige oefenmeester zal de functies van manager voetbalzaken en hoofdtrainer gaan combineren. Hij tekent voor anderhalf jaar in Roosendaal. Meppelink besloot op 6 oktober op te stappen, nadat hij zich zeer negatief had uitgelaten over de sponsors en supporters van de club. Assistent-trainer Eric Hellemons nam tijdelijk het stokje over, maar bracht de club niet verder dan een huidige veertiende plaats.

Coolen zal in beide functies geassisteerd worden door Frans Vermeulen. Hij zal naast assistent-trainer ook een rol als technisch coördinator vervullen. Daarin moet hij vooral de lange termijn in de gaten houden. Coolen was eerder actief als hoofdtrainer van FC Twente en AGOVV Apeldoorn.

In nauwe samenwerking met het Johan Cruijff College in Roosendaal zal er bij RBC een nieuw topsportbeleid moeten worden ontwikkeld. Coolen moet hier invulling aan gaan geven, waarbij er veel aandacht zal zijn voor testen, individuele trainingen, voeding, mentale training en onderwijs. (Bron: voetbalprimeur.nl)