Ondanks het gure weer, werd de trainersdag in Aalter een groot succes. Paul Vergote en Joost Desender van Club Brugge, Jean-Paul Castro en Charrua van Sporting Lissabon, Eric Abrams van de KBVB en René Trost / John Ortmans maakten er inhoudelijk een zeer interessante dag van.
 
De Club Academy organiseerde dinsdag (11 november 2008) zijn tweede trainersdag. Dit jaar gebeurde dat niet in en rond het Jan Breydelstadion, maar wel in de accomodaties van KVV Eendracht Aalter,

Ruim 300 trainers, van het dichte Beernem tot het verre Bocholt, namen deel aan deze opleidingsdag. Hoofd Opleidingen Henk Mariman had ook niet de minste gastdocenten uitgenodigd. Zowel uit binnen- als buitenland kwamen gerenommeerde trainers vier verschillende sessies invulling geven.

René Trost, vroeger KSK Lierse-trainer en momenteel Hoofd Opleidingen bij Roda JC, beet de spits af. Nadien was er een parallelsessie. Op het C-veld verzorgde visietrainer Paul Vergote samen met de teamtrainers U10 en techniektrainer Thomas Vlaminck een gevarieerde sessie rond opbouwen van achteruit. Veel trainers trotseerden de gure wind- en regenvlagen om deze boeiende uiteenzetting te kunnen volgen. Op hetzelfde moment verzorgde de nationale U17-trainer, Eric Abrams, een training rond het snel opzetten van de tegenaanval bij balrecuperatie.

Over de middag kon iedereen in de nabijgelegen sporthal genieten van een fijne koude schotel.

Het namiddagprogramma zat ook boordevol afwisseling en leermomenten. Eerst waren er Jean-Paul Castro en Carlos Charrua, twee coaches van de gerenommeerde jeugdwerking van Sporting Lissabon. Zij brachten de aanwezige trainers heel wat bij rond het gebruik van de ruimte en openingen bij het aanvallen. Alles werd hier vakkundig vertaald door beloftentrainer Nicky Keirsmaekers.

De onfortuinlijke Dirk Dieckman van Bayer Leverkusen, die wegens ziekte niet kon komen, werd in de laatste sessie op bekwame manier vervangen door Joost Desender. Clubs LTPD-trainer legde samen met ex-speler Dimi Wellens de accenten op loop- en coördinatieoefeningen binnen de teamfunctie ‘Aanvallen via het centrum’. Via prachtige voorbeelden demonstreerden beide trainers hoe via een aangepaste LTPD (Long Term Player Development) spelers individueel nog beter kunnen worden.

Ondanks het minder goede weer in de voormiddag werd deze trainersdag een voltreffer van formaat. Met dank aan KVV Eendracht Aalter voor de hulp in de organisatie. (Bron: marimanfootball.be)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.