Gertjan Verbeek weg bij Feyenoord

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Gertjan Verbeek stapte donderdagmiddag naar eigen zeggen zelf op de directie af om te zeggen dat hij geen chemie meer voelde tussen hem en de spelersgroep. Daarop besloot Feyenoord afscheid te nemen van de coach. In een eerste reactie op de speciaal bijeengelegde persconferentie reageerde Verbeek nuchter op zijn ontslag. “De wil was er niet meer. Het was uitgewerkt. Dan moet je eerlijk zijn tegen jezelf en tegen de club.”

Verbeek merkte donderdagochtend op de training dat er iets niet goed zat. “Er was iets gebeurd in de groep, maar ik wist niet wat. Maar ik voelde het al bij het betreden van het veld. De spelers keken me niet meer aan. Het ging vooral om de non-verbale communicatie. De training verliep ook teleurstellend. Daaruit heb ik mijn conclusies getrokken en ben ik naar de directie gestapt.”

“Ik ben altijd eerlijk en open geweest. Dat kan ik helaas niet zeggen van de spelersgroep. Ik vind dat ze zichzelf daarmee heel erg te kort doen en hebben gedaan. Toch hoop ik op een positief effect op de resultaten. Feyenoord is en blijft een geweldige club. Ik voel me ook niet beschadigd. Maar leuk is anders. Toch kan ik hier vrede mee hebben”, besluit de nuchtere Verbeek.

De oefenmeester, die afgelopen zomer pas aan de slag ging in Rotterdam, is voorlopig op non-actief gezet bij Feyenoord. Nu moet hij er met de club zien uit te komen over een vertreksregeling. Samen met Verbeek vertrekken ook assistent-trainer Wim Janssen en technisch directeur Peter Bosz uit De Kuip. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw