Pascal Jansen hoofd opleiding Sparta

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Sparta heeft Pascal Jansen vastgelegd als nieuwe hoofd opleidingen. De Kasteelclub zocht al langer naar een opvolger voor Richard Grootscholten, die na het vertrek van technisch directeur Danny Blind naar Ajax de portefeuille hoofd opleidingen en technisch manager combineert in Rotterdam-West. Jansen (36) is een voormalige jeugdspeler van Ajax, AZ, Telstar en Haarlem. Door een zware blessure moest hij vroegtijdig afhaken als actief voetballer om vervolgens als oefenmeester aan de slag te gaan.

Na Haarlem (jeugd) en Al Wahda (Verenigde Arabische Emiraten) werd hij in 2000 vastgelegd door Vitesse. In Arnhem trainde hij diverse jeugdelftallen en vervult hij dit seizoen de dubbelfunctie hoofd opleidingen en trainer van A1. Jansen tekent voor drie seizoenen en begint op 1 juli. Grootscholten kende Jansen, omdat hij samen met hem de cursus Coach Betaald Voetbal afrondde.

De Kasteelclub zocht de laatste maanden rustig naar een nieuwe baas voor de succesvolle jeugdopleiding. Jansen, die zelf werd benaderd door Sparta en A1-trainer Jos van Eck waren de laatste twee kandidaten. De club prefereerde het nieuwe gezicht boven de voormalig speler van de hoofdmacht die de afgelopen jaren zoveel talenten klaarstoomde voor de hoofdmacht. (Bron: ad.nl)