Huub Stevens is per direct vertrokken bij PSV. De oefenmeester, die al langer onder druk stond in Eindhoven, heeft woensdag zijn ontslag ingediend bij de directie van de regerend landskampioen. De Limburger heeft aan de directie laten weten dat er geen echte ‘click’ is tussen hem en de spelersgroep. In een persverklaring laat PSV weten dat Stevens in het belang van de club heeft besloten om op te stappen. De club beraadt zich momenteel over de ontstane situatie.

Stevens begon afgelopen zomer als hoofdtrainer van de Eindhovenaren. Al langer vlotte het niet tussen de coach en spelersgroep. Vooral de Spaanstalige spelers hadden moeite met de werkwijze van de oud-speler van PSV. Dit leidde tot diverse opstootjes met onder meer Edison Méndez en Carlos Salcido.

Onder leiding van Stevens stelde PSV zowel nationaal als internationaal teleur. De Brabanders werden in de derde ronde van het KNVB toernooi uitgeschakeld door AZ en in de Eredivisie bezet het de vijfde plaats, met een achterstand van vijftien punten op koploper AZ. Bovendien slaagde PSV er niet in om Europees te overwinteren. In zes Champions League-duels werd slechts één keer gewonnen. De overige vijf wedstrijden werden verloren.

Vanwege de tegenvallende resultaten stond Stevens al geruime tijd onder druk in het Philips Stadion. Afgelopen zaterdag keerde ook het publiek zich tegen de hoofdtrainer door met witte vlaggen te zwaaien, nadat NAC een 1-2 voorsprong had genomen. Ook algemeen directeur Jan Reker moest het ontgelden. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.