Cocu tot einde seizoen assistent-coach bij PSV

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Phillip Cocu blijft tot het einde van het seizoen nauw verbonden aan de hoofdmacht van PSV. Na het ontslag van hoofdtrainer Huub Stevens vorige week kreeg de oud-international, die in het kader van de trainerscursus stage loopt bij de A1 van de Eindhovense club, een prominentere rol in de technische staf. Voor en rondom de wedstrijd tegen De Graafschap assisteerde hij interim-hoofdcoach Dwight Lodeweges.

Met algemeen directeur Jan Reker maakte Cocu afgelopen maandag de afspraak dat hij daar de rest van de competitie mee doorgaat. ‘Binnen een kwartier waren we eruit’, reageert Reker in de nieuwe Voetbal International. ‘Phillip zal de komende maanden zoveel mogelijk bij het eerste elftal betrokken worden. Gevolg is dat zijn inspanningen bij de A1 minimaal zullen zijn.’

Na de zomer keert Cocu naar alle waarschijnlijkheid niet terug op het trainingsveld van PSV. Reker: ‘Phillip heeft aangegeven dat hij dan zijn aandacht wil richten op zijn functie als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Het is best mogelijk dat hij nog iets blijft doen voor PSV, maar hij wil geen verplichtingen hebben bij de club.’ (Bron: vi.nl)