Guus Hiddink interim-trainer Chelsea

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Chelsea heeft bevestigd dat het Guus Hiddink aanstelt als interim-trainer. De Nederlander neemt tot het einde van het huidige seizoen de honneurs waar in West-Londen. Hiddink moet de leegte opvullen die ontstaan is na het ontslag van Luiz Felipe Scolari eerder deze week. Vanwege de teleurstellende resultaten besloot de clubleiding van Chelsea de Braziliaan, die pas sinds deze zomer voor de groep stond, uit zijn functie te ontheffen.

In de ogen van Roman Abramovich, eigenaar van de Engelse voetbalclub, is Hiddink de juiste man om de rol op zich te nemen. De oud-trainer van PSV en Real Madrid zal zijn rol bij Chelsea combineren met het bondscoachschap van Rusland. In het verleden bekleedde Hiddink eenzelfde rol als trainer van PSV en bondscoach van Australië.

De trainer zal in het duel met Aston Villa, dat volgende week op de speelkalender staat, voor het eerst plaatsnemen op de bank. “Bij deze kan Chelsea bevestigen dat Guus Hiddink is aangesteld als interim-trainer. Hij zal later deze week kennismaken met de spelersgroep”, laat Chelsea op zijn officiële site weten. “De club wil graag de Russische voetbalbond bedanken voor hun begrip in deze situatie.” (Bron: voetbalprimeur.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw