Frank de Boer vaker bij eerste elftal Ajax

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Hoofdtrainer Marco van Basten betrekt Frank de Boer de rest van het seizoen vaker bij het eerste elftal van Ajax. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal vindt dat de oud-verdediger met zijn kennis en ervaring een positieve rol kan spelen tijdens trainingen. De Boer blijft ook actief als trainer van Ajax A1 en assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal.
„Eigenlijk wilden we Frank in het begin van het seizoen al regelmatig bij het eerste elftal betrekken”, aldus Van Basten. „In de praktijk kwam het daar te weinig van. Frank heeft het namelijk al heel druk. Hij gaat zijn werkzaamheden bij Ajax nu iets anders indelen, zodat hij vaker met de spelers van het eerste elftal kan werken.”

Van Basten benaderde De Boer afgelopen maandag rond de training van het Nederlands elftal in de ArenA. Ajax verloor een dag eerder na drie duels zonder zege ruim van Vitesse (4-1). (Bron: telegraaf.nl)

In de meest recente editie van De Voetbaltrainer vertelt Frank de Boer uitgebreid over het thema van de Special: verdedigen.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw