De eerste editie van het nieuwe kalenderjaar is traditiegetrouw een Special over een specifiek thema. Deze keer is gekozen voor het actuele thema ‘Verdedigen’. We hadden een zeer boeiend gesprek met toptrainer in wording Frank de Boer. Aan de hand van veel praktische en herkenbare voorbeelden uit zijn eigen bagage als voetballer, leest u een uitgebreid verhaal over de kunst van het verdedigen. Verder komen John Ortmans en René Trost van de jeugdopleiding van Roda JC aan het woord en is er aandacht voor de jeugdopleiding d’Olde Veste uit Steenwijk. Keeperstrainer Edwin Susebeek (De Graafschap en PSV) vertelt over de rol van de keeper, in samenwerking met zijn verdediging. TV-analist Jan van Halst legt waarom verdedigers in Nederland niet ‘sexy’ zijn. In een ander artikel laat de redactie zien hoe er werd verdedigd tijdens Euro2008. Tenslotte vertellen drie KNVB bondscoaches hoe zij de nationale jeugdteams van Onder-15 tot en met Onder-19 het verdedigen aanleren aan de hand van een doordachte methodiek. Inhoudsopgave

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.