Jan Everse wil baan terug bij FC Zwolle

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Jan Everse is uitermate verbaasd met de beslissing van FC Zwolle om hem op non-actief te stellen. Over de aanleiding tot zijn beslissing heeft hij dan ook een andere lezing dan de clubleiding. Volgens FC Zwolle zou de trainer zich vrijdag hebben misdragen ten opzichte van een collega. “Ik heb de betreffende facilitair medewerker aangesproken op zijn gedrag, maar dat ik daarbij bedreigend of intimiderend zou zijn geweest is helemaal niets van waar”, reageerde hij tegenover RTV Oost.

Everse vermoedt dat Zwolle op zoek was naar een misstap. “Ik heb die man bij zijn onderarm gepakt, net als dat je soms iemand bij de schouder pakt om nog wat te zeggen. Ik denk dat het bestuur gezocht heeft naar een stok om mee te slaan. Die hebben ze nu gevonden.”

Die stok zocht FC Zwolle omdat Everse niet door één deur kon met algemeen directeur Gerald van den Belt, zo denkt de oefenmeester. “Van een normale communicatie tussen ons was geen sprake. Zo was de transfer van Ruud Kras al een week rond, zonder dat ik er iets van wist. Ook zijn er twee teammanagers benoemd zonder mijn medeweten”, somt Everse op.

Everse voelt zich beschadigd en legt zich dan ook niet neer bij de beslissing. “Er is niet eens sprake van wederhoor geweest, heb me niet eens kunnen verdedigen. Ik mocht mijn spullen pakken en het pand verlaten. Maar, ik wil weer op het veld staan. Daarom heb ik een advocaat ingeschakeld.”
(Bron: voetbalprimeur.nl)

Op de website van FC Zwolle staat het verhaal van de club: ‘Het bestuur van FC Zwolle heeft vanmorgen de trainer/coach van de club, Jan Everse, op non-actief gesteld. Dit niet vanwege de sportieve prestaties, maar vanwege misdraging gepaard gaande met fysiek contact jegens een collega/medewerker van FC Zwolle, afgelopen vrijdag na de wedstrijd.   

Het bestuur is van mening dat er in geval van een leidinggevende functie juist sprake dient te zijn van voorbeeldgedrag en dat daar nu geen sprake van is geweest. Integendeel, van de club kan niet gevergd worden dat de arbeidsovereenkomst in stand blijft.

Derhalve zal er een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst uitgaan. Het bestuur heeft Jan Everse herhaaldelijk zonder resultaat aangesproken op zijn gedrag en over zijn communicatie en negatieve opmerkingen over de club en degenen die daarbij betrokken zijn. Jan Everse heeft door zijn gedrag een onwerkbare situatie doen ontstaan.’

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw