De voetbalvereniging AWC uit het Gelderse Wijchen lanceert op zondag 8 maart haar eigen Voetbalacademie. Een team van deskundigen ontwikkelde een model dat de jeugdvoetballers van AWC nog beter leert voetballen. Deze extra voetbalactiviteiten voor alle jeugdleden vinden plaats op zondagen, buiten de reguliere trainingen en wedstrijden om. De leden krijgen deze extra activiteiten gratis aangeboden.
Het bijzondere van aanpak van AWC is dat de jeugdtrainers, die in de meeste gevallen vrijwilligers zijn, tijdens de extra trainingen ook onderricht krijgen met als doel hun niveau eveneens op te krikken. Een derde actieve rol is weggelegd voor de ouders van jeugdleden. Zij krijgen van het verenigingskader tips over het omgaan met en begeleiden van hun voetballende kinderen.

De KNVB ziet het initiatief van de bescheiden amateurclub als een voorbeeld voor alle andere amateurverenigingen in het land. Wim van Zwam, KNVB-coach jeugdopleiding, is zo in zijn nopjes met het initiatief in Wijchen dat hij graag inging op het verzoek bij de opening aanwezig te zijn. ,,De KNVB stelt dat kinderen vooral bij hun vereniging voetbal moeten leren. Door goed na te denken over de inzet van mensen en middelen kunnen verenigingen nog beter gebruikmaken van de beschikbare faciliteiten en hun leden meer waar voor hun contributie bieden. In dat opzicht is de AWC Voetbalacademie een schoolvoorbeeld. Andere verenigingen zouden hier moeten komen kijken, of in elk geval naar de website van deze voetbalvereniging moeten gaan om daar ideeën op te doen.”

De officiële aftrap van dit initiatief vond plaats op zondag 8 maart op Sportpark de Wijchert te Wijchen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.