Marc Brys nieuwe trainer/coach FC Den Bosch

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Marc Brys is de nieuwe trainer/coach van FC Den Bosch. De Belgische oefenmeester heeft voor één seizoen getekend. Zijn contract gaat in op 1 juli 2009. Brys (46) is nu nog trainer/coach van FC Eindhoven. ,,Uiteraard hebben we ook bij Eindhoven geïnformeerd naar Brys en bij alle geledingen is hij daar zeer geliefd. Hij is een hard werkende en ambitieuze trainer, die zijn club goed weet te vertegenwoordigen. Ook heeft hij aangetoond goed om te kunnen gaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden van een club’’, legt manager voetbalzaken van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, de keuze uit. ,,We waren met vijf kandidaat-trainers in gesprek en Brys heeft de filtering zeer goed doorstaan. Belangrijk vinden wij dat hij in het ‘wij’ denkt in plaats vanuit zijn eigen ik, hij is dus een echte ‘teamspeler’ en stelt immer het belang van zijn club voorop. Dat is uitermate belangrijk. Brys wil hogerop, sámen met FC Den Bosch.’’

Ook de ervaring van Brys speelt volgens Van der Hoorn een grote rol bij het aantrekken van de trainer. ,,Hij heeft met Germinal Beerschot de beker van België gewonnen en met de club die hij daarvoor trainde, Berchem Sport, is hij kampioen geworden, gepromoveerd en vervolgens in een klasse hoger meteen weer kampioen geworden.’’ Brys heeft volgens Van der Hoorn een realistische kijk op het spel. ,,Winst staat altijd voorop bij hem, maar wel met verstand en beleid.’’ Ook past Brys goed bij de club. ,,Het is een voorwaarde dat een trainer qua spelopvatting én als persoon past bij FC Den Bosch. De cultuur van Antwerpen, waar Brys is geboren, is vergelijkbaar met die van Den Bosch.’’

Marc Brys is op 10 mei 1962 geboren in het Belgische Antwerpen. Als speler kwam hij achtereenvolgens uit voor Beerschot VAV, KFCO Wilrijk, SC Merksen, nogmaals KFCO Wilrijk en SC Willebroek. Als trainer begon Brys bij Delta Londerzeel. Daarna trainde hij Berchem Sport die hij van de vierde klasse naar de tweede klasse loodste. Bij Germinal Beerschot was hij vervolgens twee jaar trainer. Met die club won hij in 2005 de beker van België. Na een half jaar KMSK Deinze keerde hij terug bij Germinal Beerschot. Vervolgens ging Brys aan de slag bij Excelsior Moeskroen. Afgelopen zomer maakte hij als trainer de overstap naar Nederland. Dit seizoen traint hij FC Eindhoven.
Bij FC Den Bosch maken Fred van der Hoorn, Jan van Grinsven en Arnold Scholten als interim-trainers het huidige seizoen af.