Fons Groenendijk blijft ook voor de komende twee seizoenen de hoofdtrainer van Willem II. De Tilburgse club en de 44-jarige Leidenaar zijn vandaag tot overeenstemming gekomen. Het huidige contract loopt tot het einde van dit seizoen.

De afgelopen dagen werd in de media aandacht besteed aan een mogelijk vertrek van Groenendijk naar N.E.C. Op de officiële website van de Nijmegenaren werd dinsdagavond bekend gemaakt dat hij ondanks zijn toezegging de afspraak had afgezegd. De reactie van Fons hierop: ‘De interesse van N.E.C. was heel concreet en ik had een goed gesprek met hen. In tegenstelling tot de berichtgeving van N.E.C. heb ik niet mijn jawoord aan hen gegeven, wel heb ik gezegd dat het een reële mogelijkheid was. Op dat moment had ik van Willem II nog geen uitsluitsel, met name omdat ik zelf had aangegeven te willen wachten tot het einde van het seizoen, en stond ik open voor een vertrek naar Nijmegen. Maar tot mijn grote teleurstelling was het bericht zaterdag uitgelekt in de Gelderlander, vlak voor de belangrijke wedstrijd tegen N.E.C. Dit bracht het proces bij Willem II in een stroomversnelling. En de afgelopen dagen heb ik zoveel signalen gehad, uit alle geledingen van de organisatie, maar ook van mensen buiten de club, dat ik sterk ben gaan twijfelen. Uiteindelijk heb ik mijn gevoel laten spreken en heb bijgetekend bij Willem II. Ik heb het namelijk erg naar mijn zin bij Willem II, het is een mooie club en ik kan op een goede manier werken met zowel de technische staf als de medische staf en de spelersgroep. Willem II heeft mij toch de kans gegeven nadat ik bij Ajax niet meer kon blijven. En ik ben blij dat ik me nu verder kan ontwikkelen als trainer bij Willem II. Voor wat betreft het resterende seizoen is het nog een spannende slotfase, maar we gaan deze met veel vertrouwen tegemoet.’

Als voetballer speelde Groenendijk ruim 400 wedstrijden in het betaalde voetbal bij FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht. Hij begon zijn trainersloopbaan bij de amateurs van Katwijk. Daarna volgde Sparta en de afgelopen drie jaar werkte hij bij Ajax. In Amsterdam was hij assistent bij het beloftenteam en de laatste twee jaar assistent-trainer bij het eerste elftal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.