Raymond Atteveld is met onmiddellijke ingang de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Hij heeft een contract voor twee jaar bij de eredivisieclub getekend. ADO Den Haag heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Atteveld, die eerder dit seizoen bij Roda JC moest vertrekken, begint vrijdag aan zijn nieuwe baan. Hij neemt zondag al plaats op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II. De oud-voetballer was eerder speler en (jeugd)trainer bij ADO Den Haag.

De huidige trainer André Wetzel wordt bij ADO fulltime technisch directeur. Daarmee wil de eredivisieclub inspelen op de ambities voor volgend seizoen. Wetzel was dit seizoen zowel technisch directeur als trainer. Hij gaf al eerder aan dat deze twee functies moeilijk te combineren waren.

„Door het aantrekken van Raymond Atteveld als hoofdtrainer kan André Wetzel zich voluit richten op de verdere professionalisering van onze club. Zodoende kunnen we ons streven naar een stabiele positie in het linkerrijtje van de eredivisie gaan waarmaken”, legde voorzitter Henk Jagersma van de raad van commissarissen de wisselingen vrijdag uit.

Wetzel is overtuigd dat Atteveld ADO Den Haag verder vooruit kan helpen. „Raymond is een jonge, karaktervolle trainer, die enthousiast is om bij ons te beginnen. Als oud-speler en jeugdtrainer kent hij de club van haver tot gort. We hebben ervoor gekozen om hem niet pas met ingang van het volgende seizoen, maar al direct voor de groep te zetten. In de resterende vier competitiewedstrijden kunnen de spelers zo aan hun nieuwe trainer bewijzen dat ze eredivisiewaardig zijn.”

Atteveld toonde zich vrijdag verheugd met de nieuwe kans. „Aan mijn periode als speler bij ADO Den Haag bewaar ik goede herinneringen. Ik weet wat het Haagse publiek van het team verwacht. Ik wil dan ook niets liever dan slagen als trainer van ADO Den Haag.”
(Bron: telegraaf.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.