Stevens volgt Adriaanse op bij Red Bull Salzburg

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Huub Stevens volgt komend seizoen Co Adriaanse op als trainer van Red Bull Salzburg. Stevens tekent een contract voor twee seizoenen bij Salzburg.

De 55-jarige oefenmeester vertrok eind januari bij PSV, waar hij bezig was aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach. Red Bull Salzburg wordt momenteel geleid door een andere Nederlander, Co Adriaanse. Die is met de ploeg uit Salzburg hard op weg naar de landstitel. Toch wil de clubleiding van Red Bull niet door met de Amsterdammer.

Stevens werkte eerder in twee periodes bij Roda JC, was in Duitsland met wisselend succes werkzaam bij Schalke 04, Hertha BSC, 1. FC Köln en Hamburger SV, en keerde vorig jaar terug naar PSV. In Eindhoven was hij al als speler en jeugdtrainer werkzaam geweest. Een succes werd de hernieuwde samenwerking niet. PSV strandde in de groepsfase van de Champions League, moest snel het nationale bekertoernooi verlaten en keek halverwege de competitie al tegen een forse achterstand op koploper AZ aan. Stevens leverde eind januari gedesillusioneerd zijn contract in.

Met nog zes wedstrijden te gaan, heeft Red Bull Salzburg in de Oostenrijkse competitie een voorsprong van tien punten op de naaste belager Rapid Wien. De club uit Salzburg kleurde dit seizoen met de komst van Adriaanse behoorlijk oranje. De 61-jarige coach nam Luc Nijholt (assistent) en Christiaan Kronshorst (techniektrainer) mee en haalde ook Robin Nelisse en Barry Opdam naar Salzburg. Met die twee werkte hij eerder samen bij AZ.

Red Bull Salzburg maakte enkele weken geleden bekend het aflopende contract van Adriaanse, die openlijke flirtte met PSV, niet te verlengen. Volgens technisch directeur Hochauser stonden „enkele zaken” een contractverlenging in de weg. PSV gaf uiteindelijk de voorkeur aan Fred Rutten als nieuwe trainer. (Bron: telegraaf.nl)