Ajax gaat door met mbo-opleiding

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Ajax gaat ook volgend seizoen door met de unieke mbo-opleiding die het dit jaar gestart is. Tijdens de opleiding krijgen dertien talenten uit de jeugdopleiding van de club naast hun voetbalscholing ook vakken die ondersteunend werken voor het beroep van profvoetballer en een trainerscursus.

Als onderdeel van de opleiding gaven vijf talenten die de opleiding volgen, gisteren een voetbalclinic op een Cruyff-court in Amsterdam Zuidoost. De opleiding en de clinic passen in het beleid dat Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog wil voeren met de club. De club erkent de impact van voetbalclubs in de maatschappij en verwacht van haar jonge profs maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ajax wil ook talenten op vroegere leeftijd laten pieken. De opleiding helpt daarbij. Coördinator Sociaal Maatschappelijke Begeleiding in de jeugdopleiding van Ajax Jur Ronner ziet in de clinic een oefening voor het latere beroep van profvoetballer. ,,De talenten leren zich op deze manier presenteren aan de buitenwereld. Tijdens de clinic merken ze hoeveel aanspraak ze krijgen omdat ze bij Ajax spelen. De jongens volgen tijdens hun opleiding bovendien de cursus trainersdiploma 3. Ervaring in de praktijk, want ze trainen jonge kinderen.’’

Onderwijsinstituut ROC heeft inmiddels bij andere bvo’s in de omgeving een verzoek ingediend om de opleiding te starten bij andere clubs. Met FC Volendam, HFC Haarlem en FC Omniworld worden gesprekken gevoerd. (Bron: ad.nl)