Dennis Bergkamp heeft de versnelde cursus Coach Betaald Voetbal succesvol afgerond. De 79-voudig international is daarmee in het bezit gekomen van papieren die hem toestaan als hoofdcoach bij een Betaald Voetbal Organisatie aan de slag te gaan.

De oud-speler van Ajax, Internazionale en Arsenal is in dienst bij Ajax waar hij werkt met de B1 en de hoofdmacht van de Amsterdammers. Daarnaast fungeert hij als assistent van Johan Neeskens bij Nederland B.

Bergkamp kiest ervoor om zijn carrière geleidelijk op te bouwen en volgens het AD gaat hij komend seizoen aan de slag bij de D-junioren van de Amsterdammers. Hij volgt daarmee het pad dat Frank de Boer ook bewandelde. ‘Dat spreekt mij aan. Frank maakt als trainer steeds stapjes vooruit’, liet Bergkamp optekenen. De Boer is inmiddels coach van de A-junioren van Ajax.

Ook Michael Reiziger (assistent van De Boer bij Ajax A1) en Patrick Kluivert (stagiair bij AZ) volgden de cursus die Bergkamp heeft afgerond. Het is nog niet bekend of zij ook geslaagd zijn.
(Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.