Ronald Koeman trainer AZ

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Ronald Koeman volgt Louis van Gaal, die naar Bayern München vertrekt, op als trainer van AZ. De oud-international was eerder trainer bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV en Valencia. Koeman tekent in Alkmaar een contract voor twee jaar en wordt maandagmiddag gepresenteerd. Koeman was het afgelopen seizoen zonder club. Hij werd in april 2008 ontslagen bij Valencia. De voormalige trainer van onder meer Vitesse, PSV en Ajax liet eerder deze maand nog weten dat hij openstond voor een terugkeer bij Ajax. Hij wilde sowieso graag in Nederland (of in de buurt) aan de slag.

Directeur voetbalzaken Marcel Brands van AZ zei afgelopen donderdag bij het afscheid van Van Gaal dat zijn club opnieuw op zoek ging naar een „topcoach”. Daarbij benadrukte hij dat de voorkeur uitging naar een Nederlander. „Maar dat wordt heel moeilijk als je iemand van het ‘niveau Louis van Gaal’ al in huis had”, gaf Brands aan.

AZ-voorzitter Dirk Scheringa vertelde tijdens de afsluitende persconferentie met Van Gaal dat zijn club „binnenkort“ mededelingen zou doen over de nieuwe trainer. Binnen vier dagen kon de deal met Koeman naar buiten worden gebracht.

De nieuwe trainer moet AZ onder meer goed laten presteren in de Champions League. Het feit dat Koeman als speler en coach de nodige ervaring heeft op het kampioenenbal was voor de Alkmaarse clubleiding een belangrijke reden om voor hem te kiezen. (Bron: telegraaf.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw