Het betaald voetbal is negentien gediplomeerde coaches rijker. Dat is het resultaat van de cursus Coach Betaald Voetbal van het seizoen 2008/2009. De volgende cursisten krijgen hun diploma uitgereikt: Alfons Arts, Dennis Bergkamp, Adrie Bogers, Ton du Chatinier, Phillip Cocu, Ernest Faber, Fred Grim, René Hake, Dirk Heesen, John Karelse, Art Langeler, Erwin van de Looi, Dick Lukkien, Eric Meijers, David Nascimento, Alex Pastoor, Ab Plugboer, Hesterine de Reus en Michel Vonk. Bergkamp en Cocu namen evenals Patrick Kluivert en Michael Reiziger deel aan de verkorte cursus, die dit seizoen voor de laatste keer werd aangeboden aan (ex-)topspelers.

Kluivert en Reiziger hebben de opleiding nog niet afgerond. Zij hebben met de KNVB Academie afgesproken de laatste fase van hun opleiding na de zomer te voltooien.

De diploma-uitreiking vindt in verband met de komende vakantieperiode pas na de zomer plaats. Een datum voor deze bijeenkomst in Zeist is nog niet gepland.

KNVB Academie

De KNVB Academie is in 1996 gevormd met de bedoeling voetbalontwikkeling en organisatie van het amateurvoetbal en betaald voetbal te ondersteunen met opleidings- en trainingsprogramma’s en bijbehorend studiemateriaal. Nederlandse trainersdiploma’s zijn erkend door de UEFA. Jaarlijks worden door de KNVB Academie in samenwerking met de zes KNVB-districten ruim zeshonderd cursussen georganiseerd met ruim twaalfduizend deelnemers. (Bron: knvb.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.