KNVB en Vic Hermans uit elkaar

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De KNVB en bondscoach zaalvoetbal Vic Hermans zijn niet tot een akkoord gekomen over de verlenging van zijn arbeidsovereenkomst. Hermans staat tot 1 juli 2009 onder contract bij de KNVB. Directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis: “Onlangs hebben wij met Vic Hermans gesproken over een mogelijk vervolg na zijn aflopende contract bij de KNVB. Helaas zijn wij met hem niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe contractperiode. Wij betreuren zijn vertrek en danken Vic Hermans voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het zaalvoetbal in Nederland. De komende periode gaan wij op zoek naar een opvolger.”
 
Vic Hermans: “Ik was graag als bondscoach zaalvoetbal doorgegaan, maar jammer genoeg zijn wij het niet eens geworden. In de aanbieding van de KNVB zie ik te weinig draagvlak voor mijn visie op het te voeren beleid en te weinig ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de toekomst.”
 
Vic Hermans is sinds 1 augustus 2001 bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam. In deze periode is de technische staf geprofessionaliseerd en is het programma van nationale selecties uitgebreid met Jong Oranje, Onder 19 en Vrouwen. Tevens zijn zes Regionale Zaalvoetbalcentra in gebruik genomen, waar talenten onder 15, 17 en 19 jaar en vrouwen onder leiding van KNVB-coaches trainen.
 
Bij de FIFA is Vic Hermans lid van de technische studiegroep zaalvoetbal. In 1990 en van 1997 tot 2001 was Hermans als assistent-bondscoach zaalvoetbal verbonden aan de KNVB. De Limburger was tevens bondscoach van de nationale zaalvoetbalteams van Hong Kong, Maleisië en Iran. Vic Hermans kwam van 1977 tot 1989 45 keer uit voor het Nederlands zaalvoetbalteam.