Frank Rijkaard heeft een nieuwe club gevonden. De oud-trainer van onder meer FC Barcelona gaat de komende seizoenen aan de slag bij het Turkse Galatasaray, zo meldt de club op zijn website. Bij de Turkse topclub volgt Rijkaard de eerder deze week ontslagen Bülent Korkmaz op. De oefenmeester werd de deur gewezen, wegens tegenvallende resultaten. Galatasaray eindigde dit seizoen slechts als vijfde in de Turkse Süper Lig.

Voor Rijkaard, die de afgelopen zomer met tal van topclubs in verband werd gebracht, is de Turkse club zijn eerste werkgever na zijn ontslag bij FC Barcelona in 2008. Na een sabbatical begon het toch weer te kriebelen bij de oud-international.

Hoewel volgens de Turkse media Co Adriaanse de beste papieren had om in Istanbul aan de slag te gaan, is de keus van het bestuur van Galatasaray gevallen op Rijkaard. Daarmee vervult de club een wens. Galatasaray had zijn zinnen immers op een Nederlandse trainer gezet.

Rijkaard is voor Galatasaray de derde trainer in één jaar tijd. Nadat Korkmaz afgelopen week werd afgezet, ging eerder dit seizoen Michael Skibbe hem al voor. In Turkije zal Rijkaard, net als bij FC Barcelona, geassisteerd worden door Johan Neeskens. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.