Club Brugge: beste jeugdopleiding van Belgie

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Dexia Foot Pass, de jaarlijkse externe evaluatie van de Belgische jeugdopleidingen, heeft de “Club Academy” van Club Brugge met de topquotering “vijf sterren plus” bedacht. Club Brugge is de enige van 120 clubs die deze topquotering kreeg toegewezen. De Raad van Bestuur van Club Brugge feliciteert Guy Jacobs, voorzitter van de Club Academy, en Henk Mariman, hoofd Jeugdopleidingen, evenals iedereen die bij de Club Academy betrokken is voor het gepresteerde werk.
De Dexia Foot Pass is sinds jaren een begrip als erkend kwaliteitslabel, en dit niet enkel in België maar ook internationaal. Zo worden bijvoorbeeld ook de jeugdopleidingen van de Bundesliga-clubs geëvalueerd. Alle facetten die te maken hebben met opleiding van jonge voetballers binnen een voetbalclub worden geëvalueerd, op papier en in de praktijk. Een team van auditoren gaat daarvoor op diverse tijdstippen op inspectie bij 120 Belgische voetbalclubs, onderverdeeld in drie categorieën. Het spreekt immers voor zich dat clubs uit de provinciale afdelingen niet aan dezelfde strenge normen worden onderworpen als clubs uit eerste klasse.
 In de categorie van de eliteclubs werden slechts drie clubs met de quotering “vijf sterren” bedacht, en kreeg de Club Academy van Club Brugge als enige de topquotering “vijf sterren plus”.
“De realisaties die sinds juni 2007 in ijltempo hebben plaatsgehad, maken deze opleiding tot de beste van het land”, wordt in het eindrapport gestipuleerd. “Wat de auditoren bijzonder frappeert, is de ‘drive’ die bij eenieder aanwezig is om dit project in dezelfde richting te stuwen”.
Guy Jacobs, bestuurder van Club en voorzitter van de Club Academy, mocht op de officiële uitreiking in “De Montil” te Affligem/Essene de onderscheiding ontvangen uit handen van Piet Bourgeois, verantwoordelijke public relations van Dexia.
Namens de Club Academy waren ook Ives Faelens, Alain Corneillie, Noël Quintens, Jean-Pierre Pannier, Lieven Taveirne, mevr. Marie-Thérèse Wybo en dr. Jean-Pierre Van Biervliet aanwezig op de uitreiking van de onderscheidingen.