Cort van Dijk wordt met ingang van 1 september manager van de KNVB Academie, het opleidingsinstituut voor trainer-coaches, scheidsrechters en begeleiders. De 58-jarige Van Dijk is nu nog werkzaam in de zakelijke dienstverlening.
Van Dijk kijkt uit naar zijn terugkeer bij de KNVB: “Tussen 1978 en 1982 was ik juridisch medewerker bij de voetbalbond en sindsdien heeft de KNVB een warme plaats in mijn hart. De KNVB Academie is een belangrijke pijler om de groeiambitie van de KNVB te kunnen realiseren. De komende jaren wil ik de academie dan ook verder uitbouwen en positioneren in een steeds veranderende voetbalmarkt.”
Met zijn tienjarig voorzitterschap van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft Van Dijk ruime bestuurlijke ervaring in de sportwereld. Tevens gaf hij vorm en inhoud aan de samenwerking tussen de korfballanden in Europa, die moet uitmonden in de totstandkoming van een Europese Korfbalfederatie. Ook was hij als trainer actief in het korfbal en als speler kwam hij tien maal uit voor het Nederlands korfbalteam. Van Dijk studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde zijn MBA aan de Nyenrode Business University.
Cort van Dijk is de opvolger van interim-manager Ton Meeles, die sinds het vertrek van Henk van de Wetering leiding gaf aan de KNVB Academie. Meeles gaat zich weer volledig richten op zijn functie als algemeen manager van het Sportmedisch Centrum van de KNVB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.