Marcel Loosveld volgt Vic Hermans op als bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam. De KNVB en de 46-jarige Loosveld gaan per direct een verbintenis aan voor drie jaar.
Marcel Loosveld is blij met zijn aanstelling: “Met veel plezier en motivatie heb ik de laatste twee jaar gewerkt als coach van Jong Oranje. Ik zie het als een uitdaging om met dezelfde inzichten en aanpak aan de slag te gaan bij het Nederlands zaalvoetbalteam, met als primair doel plaatsing voor een eindtoernooi. De kans op internationaal succes is in sterke mate gekoppeld aan het niveau van de nationale competitie. Met het opstarten van de topdivisie en het aanbieden van trainingsfaciliteiten waaraan de KNVB een bijdrage levert, moet het mogelijk zijn weer een belangrijke rol te gaan spelen in het mondiale zaalvoetbal.”
Piet Hubers, manager voetbaltechnische zaken van de KNVB: “Onze ambitie is dat het Nederlands zaalvoetbalteam zich de komende jaren plaatst voor de eindronde van het EK en WK. Marcel Loosveld is met zijn ruime ervaring in het zaalvoetbal de juiste persoon om deze ambitie vorm te geven. Tevens gaat hij zich intensief bezighouden met de verdere ontwikkeling van de regionale zaalvoetbalcentra en het optimaliseren van de samenwerking met de coaches van topdivisieclubs.”
Marcel Loosveld is sinds 2003 in dienst van de KNVB. Hij begon als assistent-coach van het Nederlands zaalvoetbalteam en Jong Oranje en was tevens in District Zuid II actief als districtscoach. In 2007 kreeg hij de eindverantwoordelijkheid over Jong Oranje, waarmee plaatsing voor het Europees kampioenschap 2008 in Sint Petersburg werd afgedwongen. Tussen 2000 en 2004 was Loosveld trainer van Bunga Melati en Futsalclub Tilburg.
De 46-jarige Maastrichtenaar kwam 39 keer uit voor het Nederlands zaalvoetbalteam, met als hoogtepunt het behalen van de finale van het wereldkampioenschap 1989 in Nederland. Loosveld debuteerde in clubverband in 1983 bij De Haantjes Beek, waarna hij uitkwam voor Ceverbo Dordrecht, Bouwfonds Geleen, Dallas Sidekicks (V.S.), ZVK Genk (België) en Isola Hoeselt (België). In 2000 besloot hij zijn carrière als speler bij Bunga Melati. Als veldvoetballer speelde Marcel Loosveld voor zondaghoofdklasser Caesar Beek (1984-1991) en zondageersteklasser G.S.V. ’28 (1991-1997).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.