Raymond Verheijen werkt dit seizoen als inspanningsfysioloog bij Manchester City. Hij houdt zich sinds de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de Engelse club bezig met de conditionele opbouw van het eerste elftal. Verheijen stelt het trainingsprogramma van Manchester City samen en verzorgt een interne scholing aan stafleden. Ook zal hij zijn visie binnen de jeugdopleiding uitdragen.

De 37-jarige Amsterdammer is twee dagen per week in Engeland en verricht zijn overige werkzaamheden vanuit Nederland. Daarnaast blijft als als freelancer actief voor zijn bedrijf Raymond Verheijen Coaching.

Verheijen is erg tevreden met het Engelse project. ,,Het is al geweldig om bij een club in een ijzersterke competitie als de Premier League te werken,’’ stelt hij. ,,Deze uitdaging bij Manchester City is helemaal interessant. Deze club heeft veel ambitie en is volop in beweging. De leiding van de club wil niet alleen een topteam formeren, maar ook de allerbeste staf samenstellen. Het is mooi om daar deel van uit te maken.’’

Verheijen ging na zijn studie bewegingswetenschappen aan de slag bij de KNVB. Hij begeleidde het Nederlands elftal van bondscoach Frank Rijkaard voor en tijdens EURO 2000. Verheijen werkte met bondscoach Guus Hiddink samen bij de nationale ploegen van Zuid-Korea en Rusland. Hij trof Dick Advocaat zowel bij Oranje (EURO 2004) als bij de nationale ploeg van Zuid-Korea (WK 2006).

Bij Manchester City staat onder meer de Nederlandse middenvelder Nigel de Jong onder contract. (Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.