Erwin Koeman blijft tot 2012 in Hongarije

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Erwin Koeman heeft zijn contract bij de Hongaarse voetbalbond verlengd tot 2012. De 47-jarige Nederlander is sinds april vorig jaar bondscoach van de nationale ploeg van Hongarije. Koeman is met Hongarije nog volop in de race voor een plek op het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Zuid-Afrika.

Groep 1

De Hongaren staan op de tweede plek in de sterke groep 1, met drie punten achterstand op koploper Denemarken.

Koeman houdt met Hongarije vooralsnog knap Portugal en Zweden achter zich. De Hongaren spelen op 5 september thuis tegen Zweden, vier dagen later komt Portugal naar Boedapest.

Zeer tevreden

De Hongaarse voetbalbond is zeer tevreden over het werk van Koeman. De bond besloot hem daarvoor te belonen met een nieuw contract, dat hem in ieder geval tot en met de kwalificatiereeks voor het EK van 2012 in Hongarije houdt.

”De bond gaat voor stabiliteit en continuïteit”, verklaarde Koeman. ”En ik heb het zelf ook goed naar m’n zin in Hongarije. Ik heb goed contact met de president en mijn staf, we gaan op een respectvolle manier met elkaar om.”

Bijna onmogelijk

Koeman zei in april vorig jaar bij zijn presentatie dat deelname aan het WK realistisch gezien bijna onmogelijk zou worden. Toch staat Hongarije na zes duels op de knappe tweede plek, aan het einde van de reeks waarschijnlijk goed voor de play-offs.

”Dromen van het WK mag”, lachte Koeman. ”Het geloof in eigen kunnen is de afgelopen maanden flink gegroeid. We hebben zeker de mogelijkheid om tweede te worden en een barrage te spelen.”

“De komende wedstrijd tegen Zweden wordt heel belangrijk. Als we winnen, staan ze op zeven punten achterstand en dat is nagenoeg onoverbrugbaar.”

Supervisor

De Nederlandse bondscoach werkt bij de Hongaarse voetbalbond ook als een soort supervisor bij de nationale jeugdelftallen.

Het nieuwe contract van Koeman loopt in principe tot oktober 2011, het einde van de EK-kwalificatiereeks. Als hij zijn ploeg naar het eindtoernooi weet te loodsen, blijft Koeman tot na het EK aan. (Bron: nu.nl)