sc Heerenveen en Trond Sollied uit elkaar

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

sc Heerenveen en trainer Trond Sollied hebben tijdens een vandaag gehouden evaluatiegesprek besloten hun samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen. Beide partijen kwamen tot de conclusie dat de samenwerking momenteel niet datgene brengt at zij ervan verwacht hadden. De directie van Heerenveen betreurt de uitkomst maar acht deze ook onvermijdelijk. Zij wijt het uiteengaan aan cultuurverschillen tussen club en trainer.

De club is Trond Sollied veel dank verschuldigd voor wat hij heeft gedaan. Hij is en blijft de eerste trainer die in de geschiedenis van sc Heerenveen een prijs heeft behaald in de vorm van de KNVB beker.

In het kielzog van trainer Sollied vertrekt ook zijn assistent Chris van Puyvelde, die al jaren lang een vast duo met Sollied vormt. De andere assistent, Henk Herder, gaat een andere functie binnen de technische staf van sc Heerenveen bekleden.

De training van het eerste elftal wordt voorlopig waargenomen door hoofd Opleidingen Jan de Jonge en beloftentrainer Johnny Jansen. Het ligt in de bedoeling dat De Jonge als interim trainer zal fungeren.

Over de exacte invulling van de technische staf hoopt de directie van de club spoedig nadere mededelingen te kunnen doen. Wel staat vast dat senior coach Foppe de Haan beschikbaar is om de nieuwe technische staf terzijde te staan.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw