Leo Beenhakker heeft vrijdag een overeenkomst getekend die hem tot 1 juli 2011 aan Feyenoord verbindt als technisch directeur. De 67-jarige Rotterdammer was sinds februari al actief als onbezoldigd technisch adviseur, maar treedt nu dus officieel in dienst. ‘En dat is toch weer een bijzonder moment’, aldus Beenhakker. ‘Werken bij Feyenoord is voor mij zo veel méér dan gewoon een baan.’

‘Dit is nu de derde keer dat ik hier ben’, laat Leo Beenhakker optekenen, ‘maar het blijft bijzonder. Van sommige mensen schijn je het niet te mogen zeggen, maar ik ben hier

geboren en getogen en deze club betekent meer voor me dan welke andere club dan ook. Aan de ene kant ben ik professional en kan het niet zo zijn dat je in een loopbaan van 45 jaar maar bij één club blijft, maar aan de andere kant is Feyenoord voor mij altijd meer dan een baan. Met deze club heb ik nou eenmaal een emotionele binding, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven.’

Leo Beenhakker wordt bij Feyenoord als technisch directeur eindverantwoordelijk voor de gang van zaken rondom het eerste elftal, het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding. ‘Ik ben hier als technisch adviseur druk bezig geweest om Mario te helpen en om Feyenoord te helpen. Men denkt dat ik een zinnige bijdrage kan leveren aan de wederopstanding van Feyenoord en ik doe dat graag. De afgelopen maanden heb ik werkzaamheden verricht, terwijl mijn hoofdtaak bij Polen lag, maar vanaf nu heb ik zeven dagen per week mijn handen volledig vrij voor Feyenoord. Ik kijk er naar uit.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.