Alle amateurclubs in Nederland ontvangen binnenkort de dvd ‘Het coachen van D-pupillen’. Thema van deze KNVB-productie is het leerproces in het jeugdvoetbal, in het bijzonder voor pupillen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar. De dvd is tot stand gekomen in samenwerking met Volkswagen.

Voor het eerst is de oefenstof van de KNVB beschikbaar in beeld; een uniek hulpmiddel voor alle trainers en coaches van D-pupillen. Aan de hand van wedstrijdsituaties, praktische animaties en toelichtingen komen de basisprincipes van coachen aan de orde. Tevens biedt de dvd meer dan veertig oefeningen, die coaches ook eenvoudig kunnen printen om te gebruiken tijdens trainingen en wedstrijdvoorbereidingen. Deze oefenvormen komen tevens online beschikbaar.

Volkswagen wil opgroeiende kinderen stimuleren om te sporten in teamverband en is daarom sinds het seizoen 2008/’09 sponsor van de KNVB D-competitie. Daarbij richt het automerk zich op D-pupillen, coaches, trainers en ouders. De KNVB heeft bijna 1,2 miljoen leden, waarvan 110.000 meisjes en jongens uitkomen in de D-categorie. Ruim zevenduizend teams worden wekelijks getraind, gecoacht en begeleid door een nog grotere groep vrijwilligers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.