McClaren extra jaar bij FC Twente

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

FC Twente is er na lange onderhandelingen in geslaagd Steve McClaren langer aan zich te binden. De 48-jarige coach had een contract tot het einde van het seizoen. De Britse oefenmeester tekende voor een extra jaargang.

‘McClaren is een topcoach en ik ben blij dat hij langer bij ons blijft’, reageerde voorzitter Joop Munsterman tegen Voetbal International. ‘Ik heb al vaker gezegd dat ik voorstander ben van continuïteit in de organisatie. Op die manier gaat er geen kennis verloren.’

Om het streven naar continuïteit te benadrukken wil de club ook de contracten met de assistenten van McClaren, Alfred Schreuder en Kees van Wonderen verlengen. Eerstgenoemde staat nog twee seizoenen onder contract en Van Wonderen heeft een verbintenis die aan het einde van deze jaargang afloopt. ‘Ik wil graag dat de complete technische staf langer bij FC Twente blijft’, aldus de preses.

De wens van Munsterman om met McClaren een constructie aan te gaan zoals Arsenal met Arsène Wenger heeft, vond vooralsnog geen gehoor bij de coach. ‘Bij Middlesbrough had ik eens een contract voor vijf seizoenen’, weet de succescoach. ‘Daarin waren echter wel bepalingen opgenomen dat club en trainer na één jaar ook weer van elkaar af konden. Dus wat zegt zo’n meerjarig contract dan? In de huidige voetbalwereld kun je sowieso niet veel verder kijken dan een jaar.’

McClaren begon vorig seizoen in Enschede, leidde zijn ploeg naar de tweede plaats in de Eredivisie en speelde tegen SC Heerenveen de KNVB-beker finale. Deze ging na strafschoppen verloren. Voor zijn periode bij FC Twente was hij werkzaam als bondscoach van Engeland en was hij coach van Middlesbrough. Daarvoor was hij drie jaar lang de rechterhand van Alex Ferguson bij Manchester United. (Bron: vi.nl)