Jans vertrekt na acht seizoenen bij FC Groningen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Ron Jans vertrekt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen. De langstzittende trainer in het betaalde voetbal heeft dit dinsdag aan de club laten weten. FC Groningen laat bij monde van algemeen directeur Hans Nijland weten het besluit van Jans te betreuren, maar respecteert de beslissing wel. “Wij hadden de intentie nog met elkaar door te gaan. Wij kennen met Ron Jans een uitermate succesvolle periode. Hij is voor ons ook meer dan een trainer/coach, hij is een boegbeeld van de club geworden. Na acht jaar gaat daar een einde aan komen. Een geweldige tijd en nog steeds. We hopen en verwachten het seizoen op een succesvolle manier af te maken, dat verdient Ron Jans.”

Jans, die aan zijn achtste seizoen bezig is bij de club uit Groningen, is in het bezit van een aflopend contract. Dinsdagavond sprak de trainer met Nijland en technisch manager Henk Veldmate over zijn toekomst. Tijdens dit gesprek gaf de oefenmeester te kennen bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als trainer van FC Groningen, zo schrijft de club op het digitale thuis.

Jans is de club dankbaar en heeft het nog altijd goed naar zijn zin, maar wil op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik wil benadrukken dat ik het hier nog steeds heel goed naar mijn zin heb. De jaren bij FC Groningen zijn de mooiste in mijn voetballeven. Daar ben ik de club enorm dankbaar voor. Ik zag nog voldoende perspectief om door te gaan. Ik ben dan ook niet toe aan een nieuwe uitdaging, maar meer naar een nieuwe ervaring. Ik wil mezelf weer in het diepe gooien.”

“Tot nu toe zijn er twee momenten in mijn leven geweest, die mij een ervaring hebben gegeven waarnaar ik nu weer op zoek ga. De eerste keer was dat mijn overgang als voetballer naar Japan en de tweede keer betrof het de overstap van leraar Duits naar fulltime trainer. Ik ben nu 51 jaar en ga op zoek naar een nieuwe omgeving waar ik me weer moet zien te redden.”

“Ik heb nog niets achter de hand en kies bewust voor een nieuwe onzekerheid. Spannend en we zien wel waartoe dat leidt. Uiteraard gaan we dit seizoen op een zo goed mogelijke wijze afsluiten. We hebben de goede lijn nu te pakken. Ik ga me daar, net zoals in de afgelopen jaren, volledig voor inzetten.” Jans staat sinds november 2002 aan het roer bij FC Groningen. Onder zijn bewind plaatste de club zich in 2006 en 2007 voor Europees voetbal.

Voor de club staat de komende periode in het teken van het vinden van een nieuwe hoofdtrainer. Haast zal de club daar niet bij maken. Nijland: “Het is nog vroeg in het seizoen. De duidelijkheid die er nu ligt, geeft ons de mogelijkheid in alle rust naar een geschikte kandidaat te zoeken. Wij zullen hierbij zeer zorgvuldig te werk gaan en zullen dan ook alle benodigde tijd nemen voor het aanstellen van een goede opvolger.” (Bron: voetbalprimeur.nl

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw