Guus Hiddink toonde zich na de uitschakeling van zijn Rusland door Slovenië een goede verliezer. ,,Alle credits voor de Slovenen. Ze bleven vechten voor iedere bal”, prees de bondscoach van Rusland het spel van de tegenstander. Als cruciaal moment in de twee play-offduels beschouwde Hiddink de late tegengoal in Moskou. ,,Dat doelpunt had nooit mogen vallen. We wisten dat het in Slovenië moeilijk zou worden, maar ik was ervan overtuigd dat we ook hier tot scoren zouden komen. De kansen hebben we ervoor gehad, maar het is niet gelukt.”

In Rusland was er naast verslagenheid ook berusting in de wetenschap dat de beste ploeg had gewonnen. De kritiek richtte zich net als in Ierland op de scheidsrechter, die Aleksandr Kerzhakov in de 66e minuut rood gaf. Gezien de aard van de actie van de Russische spits – eerder gevaarlijk spel, dan natrappen – was geel volgens de Russen een afdoende sanctie geweest, terwijl de klap die de Sloveense doelman Samir Handanovic op zijn beurt uitdeelde, wel een rode kaart waard was.

De uitschakeling van Rusland voor het WK werpt ook een ander licht op de contractverlenging tussen Hiddink en de Russische bond. Hiddink: ,,Er ligt een aanbod om mijn contract te verlengen tot het EK van 2012. Daar zal ik rustig over na moeten denken. De vraag zal zijn of er voldoende perspectief ligt.” (Bron: telegraaf.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.