Ook Libregts na dit seizoen weg bij FC Groningen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

FC Groningen en Raymond Libregts nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. In navolging van hoofdtrainer Ron Jans is ook de Rotterdamse assistent-trainer bezig aan zijn laatste jaar in Euroborg. Libregts was vanaf 2005 lid van de technische staf van de Trots van het Noorden. Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat FC Groningen er voor kiest een geheel nieuwe invulling te gaan geven aan de technische staf voor het seizoen 2010/2011. “Nadat Ron Jans ons had laten weten aan zijn laatste seizoen bezig te zijn bij FC Groningen, hebben wij nagedacht over de vorming van de toekomstige staf. Wij vinden dat dit het moment is daar een nieuwe invulling aan te geven. Raymond Libregts heeft vijf jaar lang een uitstekend duo gevormd met Jans. Die samenwerking was prima. We gaan de komende periode uitgebreid benutten om te kijken hoe we nu verder gaan.”

Raymond Libregts laat in een reactie weten dat het aanstaande afscheid voor hem niet als een verrassing komt. “Na de aankondiging van Ron dat hij zou gaan vertrekken, had ik wel verwacht dat mijn verbintenis niet zou worden verlengd. Mijn positie was toch een beetje gekoppeld aan die van Ron. Ik heb vijf jaar lang heel goed met Ron samengewerkt. Indien het mogelijk is willen we die samenwerking elders gaan voortzetten, maar we hebben geen ‘verplichting’ naar elkaar toe. Net als Ron zal ook ik nu op zoek gaan naar een nieuwe baan. Wat dat betreft is het goed dat die duidelijkheid er nu al ligt.”

Libregts benadrukt dat hij zich volledig zal richten op het goed afsluiten van dit seizoen. “Ik heb een hele mooie periode, bij een hele mooie club meegemaakt. Ik heb vijf jaar lang met heel veel plezier bij FC Groningen gewerkt en in die periode zijn we ook succesvol geweest. Dat zijn mooie herinneringen. Nu is het aan ons om een mooi slotakkoord te geven aan het aanstaande afscheid.”

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw