Diploma voor nieuwe lichting trainers

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

 
In totaal 39 cursisten van de KNVB Academie zijn geslaagd voor de opleidingen Trainer-Coach I Jeugd (UEFA A Youth) en Trainer-Coach I Senioren (UEFA A). De geslaagden kregen woensdagavond in Zeist uit handen van hun docenten het felbegeerde diploma.
 
De twintig trainers die het diploma Trainer-Coach I Jeugd hebben behaald, kunnen hiermee jeugdvoetballers die uitkomen in de hoogste jeugddivisies trainen en coachen. Tevens zijn zij bevoegd om leiding te geven aan jeugdtrainers.
 
Geslaagden Trainer-Coach I Jeugd:
Dennis te Braak, Dennis Bekking, Harry Biemans, Dennis Haar, Edwin Hermans, Stefan Hoogsteder, Joeri Machin, Danny Mulder, Rick Mulder, Anthonie Nieuwenhuis, Rick Plum, Lesmond Prinsen, Paul Raveneau, Marco Roelofsen, Pieter Schrassert Bert, Mark van Sonsbeek, Regilio Vrede, Roy Wester, Casimir Westerveld en Arjan de Wit.
Docenten: Ruud Dokter, Peter van Dort en Albert Stuivenberg.
 
De negentien geslaagden van de cursus Trainer-Coach I Senioren zijn bevoegd om de training en coaching te verzorgen van spelers die uitkomen in de hoogste klassen van het amateurvoetbal of de beloftencompetitie betaald voetbal. Tevens kunnen zij fungeren als assistent trainer-coach in het betaald voetbal.
 
Geslaagden Trainer-Coach I Senioren:
Virgil Breetveld, Henri Brink, Jan Bruin, Richard Bulterman, Arie van Duijn, Johan Gabriëls, Martin de Groot, Bert Hollander, Frenk van der Kley, Richard Plug, Johan Rutz, Jimmy Simons, Eric Speelziek, Marcel van Steenis, Fuat Usta, Marcel Waaijer, Klaas Wels, Guillaume van Wilgen en Gerard Zeeman.
Docenten: Hans Boersma, Franc Meijerman en Hans Schrijver.
 
De KNVB Academie is het erkende opleidingsinstituut voor trainer-coaches, scheidsrechters en begeleiders. Jaarlijks organiseert de academie in samenwerking met de zes KNVB-districten bijna achthonderd cursussen met ruim twaalfduizend deelnemers.