Spelersontracten toegestaan bij amateurs  

Voor amateurvoetbalclubs en hieraan gelieerde stichtingen wordt het mogelijk op vrijwillige basis een contract af te sluiten met een speler. Hiertoe besloot de algemene vergadering amateurvoetbal zaterdagochtend in Zeist.
De KNVB komt tegemoet aan de wens van een groot aantal amateurverenigingen om contracten te kunnen afsluiten met individuele spelers. Hiermee komt een einde aan een onduidelijke situatie, waarin spelers alleen door derden mogen worden betaald en niet door clubs. De aanpassing van het reglement amateurbepalingen maakt de regeling meer transparant en sluit aan bij de invoering van de topklasse. De arbeidsrechtelijke, fiscale en juridische voorwaarden waaraan een contract moet voldoen, worden nog nader uitgewerkt.

Overschrijvingsdatum
De algemene vergadering stemde tevens in met het wijzigen van de reguliere overschrijvingsdatum in het amateurvoetbal van 31 mei naar 15 juni. De einddatum van het voetbalseizoen is de laatste jaren naar achter geschoven door het spelen van onder meer nacompetities, bekerduels en de wedstrijden om het kampioenschap van Nederland. Met de nieuwe datum, die ingaat aan het einde van het huidige seizoen, hebben clubs meer tijd om overschrijvingen van spelers te realiseren. (Bron: knvb.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.