AZ heeft de samenwerking met Ronald Koeman per direct beëindigd. Het bestuur en de directie zien op sportieve gronden geen basis meer voor een verdere samenwerking, zo verklaart de Alkmaarse club op de website. AZ leek de stijgende lijn gevonden te hebben, maar liep vrijdagavond tegen een verrassende nederlaag aan. Vitesse was in Alkmaar met 1-2 te sterk. Die nederlaag is hoofdtrainer Koeman fataal geworden. Samen met Tonny Bruins Slot moet hij de club verlaten.

En dat terwijl Koeman nog zo goed aan zijn periode als trainer begon. Eind juli werd na een 5-1 zege op sc Heerenveen beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal en ook in de Eredivisie leek er in eerste instantie weinig aan de hand. Er werd verloren van Heracles Almelo, maar daarna volgden zeges op Sparta (2-0), RKC (0-6), sc Heerenveen (0-2) en Willem II (2-1).

In het vervolg van de competitie zakte AZ echter steeds verder weg, met als druppel de nederlaag tegen Vitesse. De Alkmaarders behaalden 25 punten uit zestien wedstrijden, voorlopig goed voor de zesde plaats. Overwinteren in de Champions League is eveneens niet meer mogelijk. Een vervolg in de Europa League is het hoogst haalbare, maar dan zal er midweeks wel moeten worden gewonnen van Standard Luik.

De overeenkomst tussen Koeman en AZ, die nog liep tot medio 2011, is correct afgehandeld. De club hoopt op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren. Tot die tijd neemt de resterende technische staf de taken waar. (Bron: voetbaprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.