Louis van Gaal is genomineerd voor de verkiezing van Coach van het jaar. Die wordt op 15 december gekozen op het jaarlijkse Sportgala van NOC*NSF. Een van de twee andere kandidaten in deze categorie komt ook uit het voetbal, de bondscoach bij de vrouwen, Vera Pauw. De derde is volleybal-bondscoach Avital Selinger. Judoka Marhinde Verkerk, genomineerd bij de vrouwen. FOTO ANPVan de zeven keer dat de coachprijs werd uitgereikt, won drie keer eerder iemand uit het voetbal, Guus Hiddink in 2002 en 2005 en Foppe de Haan in 2007, gedeeld met honkbalcoach Robert Eenhoorn.

De Nederlandse sportpers koos de drie genomineerden per categorie. Voor de prijs van Sportman zijn dat dressuurruiter Edward Gal, schaatser Sven Kramer en turner Epke Zonderland. Kramer won al eens in 2007.

Bij de sportvrouwen kan wielrenster Marianne Vos haar uitverkiezing van vorig jaar prolongeren. Ze krijgt concurrentie van schaatster Renate Groenewold en judoka Marhinde Verkerk. De laatste keer dat een sporter in twee achtereenvolgende jaren won, was Leontien van Moorsel in 2003 en 2004.

Ook rolstoeltennisster Esther Vergeer kan bij de gehandicapte sporters de titel behouden. Ze won in totaal al vier keer. Wielrenster Monique van der Vorst (onderdeel handcycling) en zeiler Thierry Schmitter zijn de andere genomineerden.
En welke ploeg volgt waterpolosters op? De zwemsters van de 4×100 meter, de volleybalsters en de dressuurequipe zijn de kanshebbers.

In de vier laatstgenoemde categorieën wijzen de sporters zelf de winnaar aan, bij de coach van het jaar zijn dat de Nederlandse bondscoaches. (Bron: AD.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.