Panathinaikos heeft trainer Henk ten Cate dinsdag ontslagen. Volgens de Griekse club waren de aandeelhouders niet tevreden over het spel wat de ploeg onder zijn bewind liet zien. Gezien de resultaten is het vertrek van Ten Cate verrassend. Panathinaikos staat momenteel op de tweede plaats in de Griekse competitie, met een punt achterstand op koploper Olympiakos. Bovendien is het nagenoeg verzekerd van de volgende ronde van de Europa League.

“Als je onze resultaten bekijkt, dan is het een belachelijk besluit”, zegt Ten Cate, die bezig was aan zijn tweede seizoen bij Panathinaikos, in een reactie aan Voetbal International. “Sinds 23 januari hebben we welgeteld één wedstrijd in competitieverband verloren. Thuis zijn we al veertien maanden ongeslagen. Ik heb ook geen ruzie gehad, ik heb juist een goede relatie met de spelersgroep.”

De laatste twee belangrijke wedstrijden gingen wel voor de club verloren. Olympiakos was eind november in de competitie te sterk (2-0) en in de Europa League verloor Panathinaikos met 1-0 van Frank Rijkaards Galatasaray.

Op de website van Panathinaikos bedankt preses Nicolas Pateras hem voor zijn bewezen diensten en wenst hij de trainer succes in het restant van zijn carrière. Ten Cate bereikte dinsdag direct een akkoord over de afwikkeling van zijn contract. Hij was bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de club. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.