McClaren in De Voetbaltrainer 166

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Steve McClaren brengt FC Twente verder naar de top. Hoe hij dat precies doet, wil hij niet graag aan de grote klok hangen. De meeste artikelen over de Engelse trainer gaan dan ook vooral óver hem, in plaats van dat hij zelf aan het woord komt. De Voetbaltrainer brengt nu echter een uitgebreid artikel over McClarens manier van werken. Dit levert een boeiend verhaal op, onder meer over het belang van concentratie, trainingsvormen met puntentelling, de controle door de trainer, het verschil tussen Engels en Nederlands voetbal, het rendement van positiespel.

De Voetbaltrainer 166
Na het openingsverhaal met Steve McClaren volgt een artikel over AFC-succestrainer Cor ten Bosch. Hij vertelt hoe bij hem het resultaat altijd voorop staat. In een bijzonder artikel vertelt Erik Metgod over ‘generatiemanagement’. Kom alles te weten over de iPod-generatie van tegenwoordig! De jeugdopleiding in deze editie van het vakblad is die van PH uit Almelo. Hun speerpunten: verzorgde opbouw en interne scouting. Rob Baan vertelt vervolgens over de trainerscarrousel. Wat zijn de aandachtspunten als je van club gaat wisselen? Ook volgen we bondscoach Albert Stuivenberg van Oranje Onder-17, voor, tijdens en na het teleurstellend verlopen WK in Nigeria. Toine van de Goolberg vertelt vervolgens hoe hij tegenwoordig werkt aan de fysieke gesteldheid van de Feyenoordspelers. Hierna volgt in een nieuwe rubriek (Tactiek en training) een artikel over het verdedigen tegen een team waarin spelers tussen de linies spelen. Ten slotte is er aandacht voor de vaste rubrieken A-, B-, C- en D-jeugd, de column ‘Het andere gelijk’, Dossier Amateurtrainer en De Verlenging. Lees meer.