Ajax, HFC Haarlem en Hennie Spijkerman hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Spijkerman, die per direct als hoofdtrainer geplaatst wordt bij Haarlem. De overeenkomst heeft een looptijd tot 1 juli 2010. Spijkerman, die op 28 oktober 1950 in Zwolle werd geboren, speelde betaald voetbal als keeper van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Zijn trainersloopbaan begon bij de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, waarna hij ondermeer hoofdtrainer was bij VVV, FC Emmen en FC Zwolle. Spijkerman werd in de zomer van 2006 aangesteld als assistent-trainer bij Ajax. Sinds 1 juli 2008 hield hij zich bij Ajax bezig met de scoutingsafdeling en de samenwerkingsverbanden met buitenlandse clubs. Zijn contract bij Ajax loopt tot en met 30 juni 2010.

Algemeen directeur Rik van den Boog: “Het is van belang dat de prestaties van Haarlem verbeteren. Hennie is een zeer ervaren trainer en hij is voor alle partijen de ideale oplossing na het vertrek van Jan Zoutman. Het is een tijdelijke oplossing, voor volgend seizoen wordt een andere trainer aangesteld. Zowel Hennie als Ajax had de intentie al uitgesproken om ook na dit seizoen verder te gaan, in een andere rol. Daarover praten we in maart verder.”

Hennie Spijkerman: “Bij Ajax en in mijn directe omgeving is al enige tijd bekend dat ik graag weer op het veld wilde staan. Daarover was ik ook met Ajax in gesprek, om dat voor komend seizoen te realiseren. Ik vind het leuk dat dit nu tussendoor komt, al besef ik wel dat het een hele klus is. Haarlem moet in de Jupiler League blijven en daar gaan we hard mee aan de slag. Ik ga zo snel mogelijk met spelers en staf om de tafel om te bespreken hoe we samen die doelstelling kunnen halen.”

Algemeen Manager van HFC Haarlem Johan van Streun is content met de komt van Spijkerman: “De situatie bij Haarlem is bekend. Daarom zijn we erg blij dat we op deze wijze een goede en ervaren hoofdtrainer hebben voor het restant van het seizoen, zonder dat we daar extra uitgaven voor hoeven doen. Hierin blijkt maar weer eens het belang en het grote voordeel van onze samenwerking met Ajax. Ik heb er vertrouwen in dat Spijkerman de juiste snaar bij de spelers weet te raken, zodat de prestaties van Haarlem verbeteren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.