Co Adriaanse tekent op korte termijn een contract als bondscoach van Jong Qatar. De Amsterdammer moet dit team naar de Olympische Spelen van Londen in 2012 proberen te leiden. Adriaanse krijgt een financieel zeer aantrekkelijke overeenkomst in de oliestaat en mag bovendien zijn eigen technische staf meenemen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Luc Nijholt en Chris Kronshorst met wie hij ook al werkzaam was bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Het trio werd met die club landskampioen.

Adriaanse was al eerder werkzaam in Qatar. De coach was tussen 2007 en 2008 hoofdtrainer van Al Sadd. In die periode liet hij een goede indruk achter op de sjeiks die bepalen wie aangesteld wordt bij de nationale teams van het land. Na zijn vertrek in Oostenrijk koos Adriaanse ervoor om een sabbatical te nemen.

Ondertussen stroomden de aanbiedingen binnen, maar Adriaanse wees alles af. Onlangs verklaarde hij kandidaat te zijn bij AZ, wat de landskampioen uit Alkmaar ook onderstreepte. Met de op handen zijnde aanstelling van Adriaanse in Qatar kan die interesse nu de prullenbak in. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.