Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen gaat komende zomer met de nationale ploeg van Zuid-Korea naar het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Bondscoach Jung-Moo Huh, oud-speler van PSV, heeft hem gevraagd om zijn ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op de moeilijke omstandigheden in Zuid-Afrika. Verheijen werkte in de tijd van Guus Hiddink en Dick Advocaat reeds als inspanningsfysioloog voor het Aziatische land.

Verheijen verbleef eerder deze maand al met de nationale ploeg van Zuid-Korea in Johannesburg voor een trainingskamp. Hij onderzocht onder meer hoe de voetballers reageerden op de hoogte waarop sommige wedstrijden worden gespeeld. “Op basis van deze metingen hebben we besloten om Johannesburg niet als thuisbasis te kiezen.”

“Dan zit je met voetballers simpelweg te hoog. Dit komt overeen met de nieuwste wetenschappelijke inzichten op dit gebied die zeggen dat de voordelen op 1700 meter hoogte niet meer opwegen tegen de nadelen. Het Engeland van Fabio Capello heeft dezelfde conclusie getrokken. Zowel Korea als Engeland verblijft daarom op 1100 meter hoogte in Rustenburg.”

Verheijen was bij het Nederlands elftal actief tijdens de EK’s van 2000 en 2004. Op het EK 2008 begeleidde hij het Rusland van Guus Hiddink. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.