Ton du Chatinier en Jan Wouters hebben hun contract bij FC Utrecht verlengd. De hoofdtrainer van FC Utrecht en zijn assistent kwamen met de club tot een nieuwe overeenkomst, waardoor ze na dit seizoen nog twee jaar aan FC Utrecht zijn verbonden. Du Chatinier is sinds december 2008 hoofdtrainer bij FC Utrecht. Hij volgde destijds Willem van Hanegem op. Vanaf het begin van het huidige seizoen is Jan Wouters zijn assistent.

“De samenwerking, zowel tussen de trainers onderling als met de rest van de club, is de afgelopen periode goed verlopen”, zegt technisch directeur Foeke Booy. “De prestaties zijn er en we zien, dat spelers aantoonbaar beter worden onder dit trainersduo. Van beide kanten was er de intentie om door te gaan, dus eigenlijk waren we er snel uit”, aldus Booy. “We hebben ervoor gekozen om de contracten voor twee jaar te verlengen, omdat we aan het bouwen zijn. We kijken naar de lange termijn en willen de goede prestaties van dit seizoen verder uitbouwen en doorzetten.”
Voorzitter Jan Willem van Dop is eveneens verheugd, dat het trainersduo nog twee seizoenen bij FC Utrecht blijft. “Ze hebben beiden niet alleen een Utrechtse achtergrond, waardoor ze perfect bij de typisch Utrechtse cultuur passen, ze vormen ook een uitstekende combi”, zegt Van Dop. “Hun gezamenlijke visie en werkwijze werpt duidelijk vruchten af en dan is het eigenlijk logisch, dat je in elkaar het vertrouwen uitspreekt om samen door te gaan.”
Ton du Chatinier is duidelijk over de reden dat hij heeft bijgetekend. “De club gaat graag met ons door en Jan en ik willen ook”, zegt hij. “Bovendien zien we nog volop rek in de huidige groep. FC Utrecht heeft haar vertrouwen in ons uitgesproken en dat willen wij terugbetalen door zo goed mogelijke resultaten te behalen.” Over zijn samenwerking met Jan Wouters zegt de trainer: “We zijn niet met elkaar getrouwd, maar vullen elkaar wel goed aan. Ik ben blij, dat Jan ook doorgaat en omgekeerd denkt hij er hetzelfde over.”
Jan Wouters bevestigt, dat de samenwerking met Du Chatinier prima verloopt. “Het klikt tussen ons, de combinatie is goed, mede door onze Utrechtse achtergrond”, zegt hij. “Verder zien de plannen van FC Utrecht er goed uit. Ik ben ervan overtuigd, dat we aan het begin van iets moois staan en het is fijn daarvan deel uit te maken.” Wouters heeft bewust voor twee seizoenen getekend. “We werken aan resultaat op lange termijn en dan moet je ook de tijd krijgen dat uit te voeren”, aldus de assistent-trainer van FC Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.