Fysiotherapeut Ouderland naar FC Twente

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Fysiotherapeut Rob Ouderland (51) treedt per 1 februari a.s. in dienst bij FC Twente. Hij wordt bij de Enschedese club Manager Medische Zaken onder leiding van clubarts Gekie Meins (Hoofd Medische Staf). Ouderland gaat zich naast fysiotherapie bezighouden met het revalideren van individuele spelers. 

Met de aanstelling van de o.a. oud- fysiotherapeut van het Nederlands Elftal wil FC Twente de medische staf verder professionaliseren. De aanwezigheid van de huidige medische staf aangevuld met de jarenlange ervaring van Rob Ouderland met nationale en internationale topspelers zijn hiervoor de ideale combinatie.

Rob Ouderland werkte van 1989 tot 2008 bij de KNVB, ondermeer als fysiotherapeut van het Nederlands elftal. Hij maakte in zijn periode bij de KNVB vier WK’s en drie EK’s mee. De laatste twee jaar werkte Ouderland bij Zenit St. Petersburg onder voormalig bondscoach Dick Advocaat. Zenit won in 2008 de UEFA Cup en de Internationale Supercup.

Rob Ouderland: ‘Ik kijk zeer uit naar mijn nieuwe functie. Ik heb er erg veel zin in. De ambities van de club spreken mij enorm aan. Ik heb de afgelopen twee jaar een fantastische en succesvolle periode bij Zenit St. Petersburg met toptrainer Dick Advocaat mogen beleven.’

Joop Munsterman: ‘FC Twente is verheugd dat de medische staf wordt uitgebreid met Rob Ouderland.  Zijn aanwezigheid onderstreept de ambitie van de club. De kwaliteiten en ervaring van Ouderland samen met die van de huidige medische staf creëren  de juiste randvoorwaarden voor een optimaal presterende selectie.’ (Bron: fctwente.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw