Louis van Gaal heeft in duidelijke bewoordingen zijn onvrede uitgesproken over het vierdaagse trainingskamp dat de Duitse bondscoach Joachim Löw voor volgende week heeft belegd. Löw heeft in totaal 29 voetballers opgeroepen voor het trainingskamp in Stuttgart, waar de internationals vanaf zondag met het oog op het WK in Zuid-Afrika worden beoordeeld op hun fysieke gesteldheid.

Van Gaal moet Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Mario Gomez en Miroslav Klose afstaan.

”We hadden de bond de resultaten van onze eigen tests kunnen geven”, bromde Van Gaal vrijdag. ”Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, terwijl ik toch een aantal behoorlijke grote clubs heb getraind.”

Overleg

Löw liet in een reactie weten dat ruim van tevoren overleg is gevoerd over de trainingssessie in Stuttgart.

”Deze samenkomst is al lang geleden besproken met de clubs en de organisatie van de Bundesliga. Ik heb begrip voor de sportieve prioriteiten van Louis van Gaal, maar we zitten in een WK-jaar en het is voor iedereen in het Duitse voetbal van belang dat de ploeg goed is voorbereid.”

Ballack

Aanvoerder Michael Ballack hoeft zich zondag niet in Stuttgart te melden. De middenvelder speelt woensdag met Chelsea de competitiewedstrijd tegen Birmingham City en krijgt daarom dispensatie van Löw.

Van Gaal laat op zijn beurt verstek gaan bij het seminar met collega’s uit de Bundesliga dat Löw voor maandag heeft georganiseerd.

De bondscoach wil dan zijn programma richting het WK bekendmaken. Van Gaal bevindt zich die dag echter in Portugal voor een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.