De Jonge stapt op bij SC Heerenveen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Jan de Jonge is opgestapt bij SC Heerenveen. Na het verlies tegen VVV-Venlo (3-1) van dinsdag volgde een bespreking tussen de technische staf en de selectie van de Friezen. Het resultaat was dat de oefenmeester besloot zijn biezen te pakken.

Begin september trad De Jonge in functie na het ontslag van Trond Sollied. De coach zat zestien wedstrijden op de bank bij SC Heerenveen en won daarvan vijf duels, speelde een keer gelijk en leed tien nederlagen. De ploeg staat slechts twee punten boven de degradatiestreep.

De oefenmeester, die tot het einde van het seizoen een contract had, vertelt op de website van SC Heerenveen dat hij alles heeft gedaan wat in zijn vermogen lag om de club uit het sportieve dal te halen. ‘Maar het blijkt niet te werken, ik geef daarom de opdracht terug aan het bestuur’, legt De Jonge uit.

‘Het is niet zinvol om voor de derde keer in één seizoen een nieuwe trainer met nieuwe ideeën voor de groep te zetten’, zei Yme Kuiper half december nog op de website van SC Heerenveen. De directeur had toen al in Voetbal International zijn vertrouwen uitgesproken. ‘Het is goed dat er nu duidelijkheid is. Wij hebben vertrouwen in de persoon De Jonge en zijn werkwijze.’ (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw